Hoe kies je de perfecte salontafel voor de woonkamer?

Hoe kies je de perfecte salontafel voor de woonkamer?

Bent u op zoek naar een nieuwe salontafel voor de woonkamer? Het kiezen van de juiste salontafel kan de sfeer en de uitstraling van uw woonkamer compleet veranderen. Het is daarom belangrijk om een salontafel te kiezen die zowel aansluit bij uw wensen en behoeften als uw woonstijl.

Bij Runner Meubel begrijpen we dat het best lastig kan zijn om een salontafel te vinden die aan al uw eisen voldoet. In dit artikel vertellen wij u graag waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe salontafel. Heeft u toch nog extra advies nodig? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het vinden van een salontafel die bij uw woonstijl past.

Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden

Kies voor de juiste afmeting

Bij het kiezen van een nieuwe salontafel is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. Wij geven u graag een paar tips bij het vinden van de juiste afmetingen voor uw nieuwe salontafel.

De grootte van de kamer

De grootte van uw woonkamer speelt een belangrijke rol in de keuze van uw salontafel. In een ruime kamer kunt u kiezen voor een grotere kamer die helpt de ruimte te vullen. In een kleinere woonkamer kan een kleinere tafel juist meer geschikt zijn om de kamer open en toegankelijk te houden.

De afstand tussen de bank en de salontafel

Ook de afstand tussen de bank en de salontafel is een belangrijk punt. De aanbevolen afstand tussen uw bank en de salontafel ligt ongeveer tussen de 45 en 60 centimeter. Deze afstand maakt het makkelijk om spullen op de tafel te bereiken terwijl er voldoende ruimte overblijft om comfortabel door de ruimte te bewegen. Wanneer de salontafel te dicht op de bank staat, kan dit de bewegingsruimte beperken. Een te grote ruimte kan de functionaliteit verminderen. Houd daarom goed rekening met de ruimte tussen de tafel en de bank.

De hoogte en breedte

De hoogte van de salontafel moet ongeveer gelijk zijn aan de hoogte van de zittingen van uw bank. Dit zorgt voor gemak bij het gebruik. De breedte van de tafel moet in verhouding staan tot de lengte van de bank. Een goede regel is dat de salontafel niet langer mag zijn dan twee derde van de lengte van de bank. Dit zorgt ervoor dat de ruimte open blijft en de salontafel niet overweldigend lijkt.

Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden
Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden

Kies de juiste stijl

Naast de afmetingen is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl van uw nieuwe salontafel. Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen waar u uit kunt kiezen. Wij zetten de meest voorkomende stijlen graag voor u op een rij.

Moderne salontafel

Een moderne salontafel maakt vaak gebruik van strakke lijnen en minimalistische ontwerpen. In de meeste gevallen worden deze tafels gemaakt van glas, metaal of hoogglans lak. Deze salontafels passen erg goed binnen moderne interieurs, waarbij een minimalistisch uiterlijk belangrijk is.

Industriële salontafels

Bent u juist op zoek naar stoerdere salontafels? Kijk dan eens naar de industriële tafels! Industriële salontafels brengen een robuuste, stoere look in huis met materialen zoals ruw hout en metaal. Industriële interieurs zijn tegenwoordig populairder dan ooit, waardoor ook industriële salontafels steeds meer in trek zijn.

Klassieke salontafels

Klassieke salontafels zijn vaak gemaakt van hout en hebben sierlijke details zoals gedraaide poten en ingewikkeld houtsnijwerk. Deze tafels zijn ideaal voor een traditioneel interieur en bieden een warme, elegante uitstraling.

Om ervoor te zorgen dat uw salontafel goed past bij uw bestaande inrichting, kunt u het beste kijken naar de materialen en kleuren die veel voorkomen in uw kamer. Kies een salontafel die lijkt op de kleuren of materialen van uw bank of andere meubels voor een mooi geheel. Denk ook aan de vorm en grootte van de tafel, zodat deze er niet alleen goed uitziet maar ook praktisch is voor de ruimte die u heeft.

Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden

Koop een salontafel bij Runner Meubel in Leeuwarden

Bij Runner Meubel in Leeuwarden vindt u een uitgebreide collectie salontafels die perfect aansluiten bij uw wensen. Of u nu op zoek bent naar een moderne glazen tafel, een robuuste industriële tafel, of een klassieke houten tafel, bij Runner Meubel hebben we voor ieder wat wils. 

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over de beste keuzes voor uw ruimte, stijl en budget. Bezoek onze showroom om onze salontafels in verschillende stijlen, kleuren en materialen te ervaren en vind de perfecte salontafel die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en duurzaam!

Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hoe belangrijk is de grootte van een salontafel in een kleine woonkamer?

In een kleine woonkamer is het essentieel om een salontafel te kiezen die niet te groot is, zodat er voldoende loopruimte overblijft. Een compacte tafel helpt de ruimte open en toegankelijk te houden. 

Wat is de ideale hoogte voor een salontafel?

De ideale hoogte van een salontafel is ongeveer gelijk aan de zithoogte van uw bank. Dit maakt het makkelijker om dingen op te pakken zonder te hoeven bukken, wat zorgt voor comfort en gebruiksgemak. 

Kan ik een salontafel in een opvallende kleur kiezen?

Ja, een salontafel in een opvallende kleur kan prachtig zijn in uw woonkamer, zolang de kleur goed samengaat met de rest van uw interieur en de kleuren van uw andere meubels.

Welke stijl salontafel past het beste bij een modern interieur?

Voor een modern interieur zijn salontafels met strakke lijnen en minimalistische ontwerpen in materialen zoals glas, metaal of hoogglans lak vaak de beste keuze. Ze complementeren het strakke uiterlijk van moderne ruimtes. 

Hoe kies ik de juiste salontafel voor een woonkamer met kinderen?

Kies in een woonkamer met kinderen voor een salontafel met afgeronde hoeken en robuuste materialen die makkelijk schoon te maken zijn. Vermijd glazen tafels vanwege veiligheidsredenen en kies voor duurzamere opties zoals hout of metaal.

Het adres voor scherp geprijsde meubelen in Leeuwarden